Nytt stödboende för ungdomar från 17 år

1 oktober utökar Skyddsvärnets Träningslägenheter verksamheten och startar nytt stödboende för ungdomar från 17 år.

Insatsen vänder sig till ungdomar från 17 år som har behov av självständigt boende med socialt stöd via kvalificerad kontaktperson. Vi arbetar utifrån en kognitivt beteendeterapeutisk grund med verktyg såsom MI och färdighetsträning. I arbetet med ensamkommande ungdomar använder vi oss av materialet Hitta Rätt. I det nya stödboendet tar vi inte emot ungdomar som har aktuell missbruksproblematik.

Stödboendet finns i västerort nära T-bana (31 min till T-centralen). Ungdomarna bor i varsin egen möblerad och basutrustad lägenhet med balkong, kyl & frys, micro, TV samt WC med dusch. De boende delar större kök och gemensamhetsutrymmen i stil med en studentkorridor.

Varje ungdom har en kvalificerad kontaktperson med utbildning och erfarenhet inom socialt arbete. Kontaktpersonen stödjer ungdomen utifrån uppdrag och behov (cirka 3 timmar/vecka om inget annat avtalats). Vår personal kommer därtill att arbeta med boendegruppen som helhet vissa kvällar. Regelbunden tillsyn övriga kvällar, nätter och helger.

Vill du veta mer om verksamheten eller boka en plats?
Välkommen att kontakta Per-Oskar Gundel,
föreståndare Skyddsvärnets Träningslägenheter:
070-586 13 66 alt. per-oskar.gundel@skyddsvarnet.se
Läs mer om Skyddsvärnets Träningslägenheter här

Skyddsvärnet har ansökt hos IVO om tillstånd att bedriva stödboende för ungdomar 17-20 år
och inväntar beslut.