Lediga platser i Stödboende & Familjehem

Skyddsvärnets Träningslägenheter har utökat verksamheten och startat nytt stödboende för ungdomar. Insatsen vänder sig till ungdomar 17-20 år som har behov av självständigt boende med psykosocialt stöd via kvalificerad kontaktperson. Vi arbetar utifrån en kognitivt beteendeterapeutisk grund med verktyg såsom MI och färdighetsträning. I arbetet med ensamkommande ungdomar använder vi oss av strukturerat arbetsmaterial för ökad samhällsorientering och integration. I det nya stödboendet tar vi inte emot ungdomar som har aktuell missbruksproblematik.

Stödboendet finns i västerort nära T-bana (31 min till T-centralen). Varje ungdom har en egen möblerad och basutrustad lägenhet med balkong, WC med dusch, TV samt pentry med micro, kyl & frys. De boende delar större kök och gemensamhetsutrymmen i stil med en studentkorridor.

Varje ungdom har en kvalificerad kontaktperson med utbildning och erfarenhet inom socialt arbete med målgruppen. Kontaktpersonerna stödjer ungdomen utifrån uppdrag och behov (cirka 3 timmar/vecka om inget annat avtalats). Vår personal kommer därtill att arbeta med boendegruppen som helhet vissa kvällar. Regelbunden tillsyn övriga kvällar, nätter och helger.

Skyddsvärnets Träningslägenheter har efter lång handläggningstid nu äntligen fått ett positivt tillståndsbesked från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) för att bedriva stödboende för unga 17-20 år! Tillståndet omfattar den befintliga verksamheten i spridda träningslägenheter runtom i Stockholm och det nya stödboendet i västerort.

Vill du veta mer om verksamheten eller boka en plats?
Välkommen att kontakta Per-Oskar Gundel
Föreståndare, Skyddsvärnets Träningslägenheter
070-586 13 66 alt. per-oskar.gundel@skyddsvarnet.se


Skyddsvärnets Familjevård har några lediga platser i familjehem i Mälardalen (flertal i Storstockholm). Vi tar emot både ungdomar från 13 år (7 år om det är syskonplaceringar) och vuxna. Vi kan även erbjuda arbetsträning och matchning ut i arbete eller studier genom våra arbetsintegrerande sociala företag i Stadshagen, Solna och Nynäshamn.