Bidrag som gör stor skillnad

Mohammad, klient på Skyddsvärnets Träningslägenheter, är på väg mot ett mer fungerande och självständigt liv. Han har länge drömt om att ta körkort och genom Skyddsvärnet och Mönners fond är det snart verklighet.

– Jag håller på att ta automatkörkort och har åtta lektioner kvar, sedan bedömer körskolan om jag är redo för uppkörning. Jag pluggar teori på persiska, så det är lätt. Det går bra att övningsköra också, säger Mohammad.

Mohammad har tillsammans med sin kontaktperson sökt bidrag från Mönners fond, där Skyddsvärnet finns med och får utdelning från. Mohammad har länge drömt om att ta körkort och hoppas att det kan underlätta för honom att hitta ett jobb.

Carlos Stråberg Romero, Mohammads kontaktperson, är glad för Mohammads skull och tycker att det här är en stor möjlighet som kan göra verklig skillnad för personer som lever i utsatthet.

– När man lever på existensminimum är det svårt att spara till viktiga saker. Pengarna räcker inte till. Att kunna söka medel till det du behöver för att utvecklas är en enorm chans. Det kan bidra till bättre integration och stödja klienten på rätt väg i livet, säger Carlos.

Mohammad hoppas och tror att han snart kommer att ta sitt körkort.

– Det känns jättebra.

Via Skyddsvärnet och Mönners fond kan Skyddsvärnets klienter och deltagare söka bidrag till sådant som socialtjänsten inte bekostar. Exempelvis kan en ensamkommande ungdom söka bidrag till fritidsaktiviteter eller till en dator för att klara skolarbetet.