Tillbaka

Från vanartiga pojkar till personer i behov av stöd – en hundraårig historia

I samband med Björka Stödboendes 100-årsjubileum hålls ett frukostseminarium med fokus på Kriminalvårdens gedigna erfarenhet och de stora utmaningar, förändringar och framsteg som gjorts under tidens gång.

Under 2018 hyllar vi Björkas långa historia genom ett 100-årsjubileum. Vi belyser viktiga erfarenheter och berättelser från personer som varit delaktiga på olika sätt under åren och bidragit till att boendet är vad det är idag. På onsdagen arrangeras ett frukostseminarium om en hundraårig historia med fokus på kriminalvård. Hur såg det ut förr? Vad har förändrats? Varför behövs en verksamhet som Björka fortfarande? Välkommen till en historisk djupdykning och en otrolig chans till att dra nytta av andras erfarenheter och kunskap.

Föreläsare och ämnen
Gunnar Engström, ordförande för Skyddsvärnet (2004-2014), fd. Kriminalvårdsdirektör, fd. rådgivare till generaldirektören i Kriminalvården: en tillbakablick på Skyddsvärnet och Björka. Läs en intervju med Gunnar här.

Pelle Nyblom, föreståndare på Björka (1963-1967): Hur var det på den tiden för klienter och personal på Björka stödboende?

Kerstin Svensson, professor i socialt arbete: vad säger forskningen historiskt om utsluss och frivård? Vad visade forskningen då och vad är likheten/skillnaden med den nuvarande forskningen?

Seminariet är helt kostnadsfritt och vi bjuder på god frukost.

Tid: 5 september. Kl. 08.00-10.00 (Frukost serveras från 08.00. Seminariet börjar 08.30)
Plats: Skyddsvärnets arbetsintegrerande sociala företag.
Stadshagsvägen 6, Kungsholmen. Hitta hit
Kostnad:
Gratis
Anmälan till:
 seminarium@skyddsvarnet.se eller fyll i formuläret nedan.