Tillbaka

Från vanartiga pojkar till personer i behov av stöd – en hundraårig historia

I samband med Björka Stödboendes 100-årsjubileum hålls ett frukostseminarium med fokus på Kriminalvårdens gedigna erfarenhet och de stora utmaningar, förändringar och framsteg som gjorts under tidens gång.

Under 2018 hyllar vi Björkas långa historia genom ett 100-årsjubileum. Vi belyser viktiga erfarenheter och berättelser från personer som varit delaktiga på olika sätt under åren och bidragit till att boendet är vad det är idag. På onsdagen arrangeras ett frukostseminarium om en hundraårig historia med fokus på kriminalvård. Hur såg det ut förr? Vad har förändrats? Varför behövs en verksamhet som Björka fortfarande? Välkommen till en historisk djupdykning och en otrolig chans till att dra nytta av andras erfarenheter och kunskap. Läs en kort introduktion här.

Seminariet är helt kostnadsfritt och vi bjuder på god frukost.

Föreläsare
Gunnar Engström, ordf Skyddsvärnet (2004-2014), fd. Kriminalvårdsdirektör, fd. rådgivare till Generaldirektören i Kriminalvården
Pelle Nyblom, föreståndare på Björka (1963-1967)
Kerstin Svensson, Professor i socialt arbete

Tid: 5 september. Kl. 08.00-10.00 (Frukost serveras från 08.00. Seminariet börjar 08.30)
Plats: Skyddsvärnets arbetsintegrerande sociala företag.
Stadshagsvägen 6, Kungsholmen. Hitta hit
Kostnad:
Gratis
Anmälan till:
 seminarium@skyddsvarnet.se eller fyll i formuläret nedan.

 

 

Anmälan till seminarium

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en anmälan till detta seminarium.
  • Vi behöver ditt godkännande för att kunna ta emot din anmälan och hantera dina uppgifter. Genom att godkänna prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.