Tillbaka

Webbinarium: Motverka ensamhet och mobbning bland barn

Att ha vänner och sociala sammanhang är ett grundläggande mänskligt behov. Ändå startar många barn sina liv med att vara ensamma på skolgården eller utsatta för kränkningar i skolkorridoren. Friends generalsekreterare Maja Frankel föreläser om hur vuxna kan motverka ofrivillig ensamhet och mobbning bland barn.

Mobbning är ett utbrett samhällsproblem i Sverige. Friends kartläggning från 2021 visar att elever som känner sig ensamma i högre grad blir utsatta för mobbning och kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan. Förutom att det är ett stort stigma att inte tillhöra den sociala gruppen kan ofrivillig ensamhet för unga lätt bli en dubbelbörda då man gärna inte vill göra föräldrarna eller andra närstående oroliga. Så ska inget barn behöva ha det.

Maja Frankel berättar om hur du som vuxen lättare kan prata om ensamhet och mobbning för att minska stigmat och höjer kunskapen om hur läget ser ut i dag och ger verktyg för att kunna se och motverka mobbning.

När: måndagen den 25 april 2022. Kl. 09:00-10:00.
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan. Senast 25 april kl 07.00.

Webbinariet riktar sig till dig som arbetar med barn i t ex skola eller som kommer i kontakt med barn och vill motverka mobbning och ensamhet. Du som är nyfiken på ämnet och vill höja kunskapen är självklart varmt välkommen med.

Webbinariet hålls på webben och är helt kostnadsfritt. För att delta behöver du en dator och tillgång till internetanslutning. När webbinariet närmar sig får du en bekräftelse och en direktlänk till programmet där webbinariet sänds. Webbinariet sänds live så passa på och ställ dina frågor.