Tillbaka

Webbinarium: Lågaffektivt bemötande vid konflikter

Syftet med lågaffektivt bemötande är att undvika konfrontativa situationer och eskalerande av konflikter och istället skapa en lugn miljö. Metoden går att använda för att bemöta både barn/unga och vuxna som har ett utmanande beteende där aggression, stress och frustration lätt kan uppstå. Jan Jensen från Psykoterapigruppen Orion föreläser om Det ickepolariserande förhållningssättet – En lågaffektiv arbetsmodell.

Det ickepolariserande förhållningssättet har med sin lågaffektiva karaktär en mycket stor effekt när man i sitt arbete möter människor som inte kan eller vill samarbeta. Detta är också mycket effektivt och inte sällan avgörande när man ska hjälpa barn/ungdomar att knyta an till nya familjehemsföräldrar och liknande situationer.

Föreläsare: Jan Jensen, socionom och har teoretisk utbildning i jagstrukturerande psykoterapi. Föreläsare och håller utbildningar.

När: 23 november 2021. Kl. 09:00–10:30.
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan. Senast 23 november kl. 07.00.

Föreläsningen riktar sig framförallt till dig som jobbar med familjehem, i socialtjänst, skola och organisationer som kommer i kontakt med ämnet eller liknande, men alla som är intresserade av att lära sig mer är självklart välkommen att delta!

Detta hålls på webben och är helt kostnadsfritt. För att delta behöver du en dator och tillgång till internetanslutning. När seminariet närmar sig får du en bekräftelse och en direktlänk till programmet där seminariet sänds.