Tillbaka

Webbinarium: Innovativ arbetsinkludering

Välkommen att delta på ett webbinarium om innovativ arbetsinkludering.


Vad säger forskningen om innovativ arbetslivsinkludering i civilsamhället?
Idrottsföreningar, hjälporganisationer, studieförbund och många andra av civilsamhällets organisationer skapar möjligheter till arbete för människor som stått långt från arbetsmarknaden. Vad kan vi lära av forskning om de innovativa insatser som görs av ideella/idéburna organisationer?

I en aktuell studie uppmärksammas civilsamhällets svåra balansgång för att alls kunna verka inom ett så pass komplext och reglerat område som arbetsmarknadspolitiken.

Lagstiftning, regelverk och förordningar påverkar möjligheterna till innovativ inkludering och samverkan mellan Arbetsförmedlingen och organisationerna är avgörande. Hur ser möjligheterna ut att inkludera fler människor?

Föreläsare:
Malin Lindberg är professor vid Luleå tekniska universitet och forskar om social innovation i civilsamhället.

Aleksandra Wasso är sakkunnig på Famna.

Thomas Fröberg, enhetschef för arbetsintegrering på Skyddsvärnet

Det finns tid att ställa egna frågor under livesändningen.

När: Tisdagen 14 februari kl. 9.00-10.00
Anmäl dig kostnadsfritt till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan (senast 13 februari november kl. 18.00).

Webbinariet hålls på webben och är helt kostnadsfritt. För att delta behöver du en dator/mobil/surfplatta och tillgång till internetanslutning. När webbinariet närmar sig får du en bekräftelse och en direktlänk till programmet där webbinariet sänds. Webbinariet sänds live så passa på och ställ dina frågor.