Tillbaka

Våga prata om psykisk ohälsa och att möta självmordsnära

Självmord är sex gånger vanligare än att dö i trafiken. Trots det pratar vi sällan om psykisk ohälsa eller självmord och vi har generellt liten kunskap om hur vi som medmänniskor kan se och möta självmordsnära personer. Med rätt verktyg kan du se, möta och fånga upp personer som mår dåligt på ett sätt som även är hållbart för dig. Den 29 november anordnar Skyddsvärnet ett kostnadsfritt seminarium med MIND och Fountain House Stockholm.

Mind arbetar med kunskapsspridning, opinionsbildning och medmänskligt stöd kring psykisk ohälsa samt driver bland annat Självmordslinjen, Sveriges enda stödlinje specialiserad på självmord. På seminariet pratar Selene Cortes, Utbildningsansvarig på MIND om att möta självmordsnära, fakta och myter kring självmord i Sverige, verktyg för dig som möter människor i arbetet och Do´s and don´ts: Vad kan jag säga och vad kan trigga?

Fountain House Stockholm har funnits för personer som lever med psykisk ohälsa sedan 1980 och är ett av cirka 300 Fontänhus i världen. Fountain House erbjuder arbetsinriktad rehabilitering och stödjer återhämtning hos personer med psykisk ohälsa. På seminariet berättar medarbetare och medlem från Fountain House om arbetsmodellen och vad de kan erbjuda dig som lever med psykisk ohälsa i Stockholm.

När: 29 november kl.13.00-15.00
Var: ABF-huset, Katasalen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan: seminarium@skyddsvarnet.se eller fyll i formuläret nedan.