Tillbaka

Spelberoende

Spelande ökar på nätet och med detta ökar även antal personer med allvarliga spelproblem. Den 5 december anordnar Skyddsvärnet ett seminarium om spelberoende i syfte att sprida kunskap och erfarenheter om problemet samt lyfta vad man kan göra åt det.

Anki Persson, spelmissbrukare – Förskingrade 5,1 miljoner från arbetsgivare
Anki Persson, 53 dömdes till två års fängelse efter att ha förskingrat 5,1 miljoner kronor från sin arbetsgivare. Hon spelade bort allt på nätkasino. I dag har hon förlorat allt, familjen har splittrats, hon har förlorat jobbet, bostaden har hon fått av socialen och hon lever nu på försörjningsstöd. Sedan början av 2015 är hon utsläppt efter ett två år långt straff för trolöshet mot huvudman. Anki Persson erkände allt och överklagade aldrig domen i Nyköpings tingsrätt. Under seminariet berättar Anki sin historia om spelberoendet och hur hon ser på den hjälp beroende behöver.

Jakob Jonsson, Sustainable Interaction
En föreläsning om hur stort problemet spelberoende är, vad vi vet om orsakerna och vad man kan göra åt problemet, både på ett samhälles- och individperspektiv. Jakob Jonsson är legitimerad psykolog på Sustainable Interaction och doktorand på psykologiska institutionen Stockholms universitet.

Sandra Mittjas, anhörigresurs, Spelberoendes Förening Stockholm
Sandra berättar om hur det är att vara anhörig till någon med spelberoende. Hon sitter även i styrelsen för Spelberoendes Förening Stockholm, en partipolitisk och religiöst obunden förening för spelberoende och anhöriga som vill verka för att förebygga och avhjälpa spelberoende. Lyssna till hennes erfarenheter och om vad föreningen gör för spelberoende.

Var: ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41, Stockholm
När: 5 december mellan kl.13-16.00
Kostnad: Gratis

Boka din plats genom att mejla seminarium@skyddsvarnet.se och skriv ditt namn samt ”Boka Skyddsvärnets seminarium – Spelberoende 5 dec”. Lägg gärna till vilket företag, organisation, myndighet du kommer ifrån.