Tillbaka

Seminarium: Sexuellt våld

Visste du att 1 av 3 kvinnor har blivit utsatta för sexuellt våld? Tusentals sexualbrott anmäls varje år och samtidigt antas mörkertalet vara väldigt stort. På Skyddsvärnets seminarium den 20 oktober vill vi bidra till kunskapsspridning och ökad medvetenhet om sexuellt våld.

Föreläsare

Föreningen Storasyster är en ideell organisation som arbetar med att ge stöd till personer utsatta för sexuellt våld av olika slag. De har både en professionell samtalsmottagning samt volontärbaserat onlinestöd. Föreläsningen kommer innehålla en presentation av deras verksamhet, en beskrivning av deras målgrupp och vilka konsekvenser utsatthet kan ge. Utgångspunkt är erfarenheter och statistik insamlade från den egna verksamheten samt från deras rapport ”5211 röster om sexuellt våld” som släpptes 2019.

Silvia Ingolfsdottir Åkermark, f.d. specialiståklagare, brottmålsadvokat
Silvia är f.d. specialiståklagare och numera brottmålsadvokat. Hon jobbar främst som målsägandebiträde i sexualbrottsmål, våld i nära relation och koppleri/människohandelsmål. I 13 år har hon jobbat med sexualbrottsutredningar och kommer att dela med sig av sina erfarenheter och prata om vikten av att anmäla, målsägandebiträdesrollen, hur en utredning går till, bevissvårigheterna, skuld/skam m.m.

Fler föreläsare kan tillkomma.

Obs! Detta seminarium var planerat att arrangeras under våren 2020 men blev uppskjutet p.g.a. pandemin. Vi kommer att följa de restriktioner som finns för antal besökare, därav kommer det finnas begränsat antal platser (högt 50 personer på plats med säkert avstånd mellan platserna). De som inte har möjlighet att delta på plats kommer att kunna ta del av seminariet online.

När: Tisdag 20 oktober 2020 kl.13:00-16.00
Var: ABF-huset, Sandlersalen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan. OBS! Uppge om du vill delta online eller på plats. Vi återkommer med bekräftelse inom kort.