Tillbaka

(OBS! INSTÄLLT) Seminarium: Sexuellt våld

Tyvärr måste vi meddela att seminariet kommer att ställas in och skjutas upp till ett senare datum, med anledning av Covid-19. Vi lovar att återkomma med ett nytt datum för seminariet, som antagligen kommer att anordnas i höst. Då har du som är anmäld till detta självklart förtur till att delta.

Visste du att 1 av 3 kvinnor har blivit utsatta för sexuellt våld? Tusentals sexualbrott anmäls varje år och samtidigt antas mörkertalet vara väldigt stort. På Skyddsvärnets seminarium den 2 april vill vi bidra till kunskapsspridning och ökad medvetenhet om sexuellt våld.

Föreläsare

Föreningen Storasyster är en ideell organisation som arbetar med att ge stöd till personer utsatta för sexuellt våld av olika slag. De har både en professionell samtalsmottagning samt volontärbaserat onlinestöd. Föreläsningen kommer innehålla en presentation av deras verksamhet, en beskrivning av deras målgrupp och vilka konsekvenser utsatthet kan ge. Utgångspunkt är erfarenheter och statistik insamlade från den egna verksamheten samt från deras rapport ”5211 röster om sexuellt våld” som släpptes 2019.

Silvia Ingolfsdottir Åkermark, f.d. specialiståklagare, brottmålsadvokat
Silvia är f.d. specialiståklagare och numera brottmålsadvokat. Hon jobbar främst som målsägandebiträde i sexualbrottsmål, våld i nära relation och koppleri/människohandelsmål. I 13 år har hon jobbat med sexualbrottsutredningar och kommer att dela med sig av sina erfarenheter och prata om vikten av att anmäla, målsägandebiträdesrollen, hur en utredning går till, bevissvårigheterna, skuld/skam m.m.

När: 2 april 2020 kl.13:00-15.30
Var: ABF-huset, Sandlersalen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan.

Anmälan till seminarium

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en anmälan till detta seminarium.
  • Vi behöver ditt godkännande för att kunna ta emot din anmälan och hantera dina uppgifter. Genom att godkänna prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.