Tillbaka

Seminarium: Gängkriminalitet och subkulturer

Hur jobbar man med organiserad brottslighet i Sverige? Och hur är det att själv ha varit med i ett kriminellt nätverk? Den 22/5 lyfter Skyddsvärnet dessa viktiga frågor och många fler i ett seminarium om gängkriminalitet och subkulturer. Välkommen med din anmälan!

Enligt polisen finns det ungefär 40-50 olika kriminella nätverk i Sveriges tre största städer. Många, och speciellt unga människor, är i riskzonen för att hamna i ett kriminellt gäng. Det är därför av högsta vikt att myndigheter och olika insatser samverkar för att förhindra att fler människor faller dit.

Föreläsare på seminariet:

Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie:
Fredrik jobbar som polis i Stockholm och leder insatser mot gäng och organiserad brottslighet. Under seminariet kommer han föreläsa om polisens perspektiv på gängkriminalitet och subkulturer, samt hur han jobbar med det dagligen.

Camila Salazar Atías, kriminolog
Camila är kriminolog, gängexpert och kunskapsområdeschef på Fryshuset. Hon arbetar med kriminalpolitiska och sociala frågor och har tidigare forskat inom ämnet. Camila är även grundare av CIDES, som är ett projekt på Fryshuset där man arbetar med problem och frågeställningar som rör unga i destruktiva subkulturer.

Mehdi Adnan Mossa, eldsjäl, visionär och överlevare av gängkriminalitet:
Mehdi har en bakgrund av 15 års kriminalitet, våld missbruk och fängelse. Han arbetar idag inom HBV-hem, utbildar sig till socialpedagog och föreläsare. Under seminariet kommer han berätta om sitt liv, sin vision om samhället och hur vi tillsammans behöver gå ihop för att motarbeta kriminella verksamheter. Läs mer om Mehdi på UrDimman.com.

När: 22 maj kl. 13:00-16:00
Var: ABF-huset, Sandlersalen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan.

Genom att anmäla dig till seminariet prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.