Tillbaka

Legalisering av cannabis?

Bör legalisering av cannabis genomföras i Sverige? Det är en fråga som engagerar många. På Skyddsvärnets seminarium fredagen den 9 november diskuteras legalisering av drogen där medverkande argumenterar för och emot.

Medverkande på seminariet:

Kerstin Käll, psykiater och överläkare på beroendemottagningen, psykiatriska kliniken, Universitetssjukhuset, Linköping

Kerstin Käll är med. dr och överläkare. Hon kommer att berätta om cannabis, dess effekter på hjärnan, positivt och negativt, samt om den process som lett fram till legalisering av cannabisrökning i vissa stater i USA samt lite om hur lagstiftningen ser ut i Sverige och varför.

Wally Johnson, AKC (Avkriminalisera cannabis)

Wally Johnson är filmskaparen och underhållaren som vid 29 års ålder började bruka cannabis. Han började för fyra år sedan engagera sig i gruppen och organisationen ”Avkriminalisera Cannabis” och blev ofrivilligt ansiktet utåt i debatten angående legalisering av cannabis. I samband med detta påbörjade Wally filma för sin dokumentär Mary & I som just nu är aktuell för visningar runt om i landet.

Seminariet kommer att börja med att båda parter ger en presentation. Därefter kommer det att bli debatt där det argumenteras för och emot legalisering. Till sist ges det tid för frågor från publiken.

Moderator för seminariet är Gunilla Ternert, ordförande för Skyddsvärnet.

När: 9 november kl. 13:00-16:00
Var: Z-salen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan: seminarium@skyddsvarnet.se eller fyll i formuläret nedan.

På Skyddsvärnet seminarium den 9/11 diskuteras legalisering av cannabis.