Tillbaka

Kriminalpolitiskt seminarium 26 oktober

I våras skickade Skyddsvärnet tillsammans med Revansch och Fångvårdssällskapet ut en enkät till samtliga riksdagspartier med brinnande frågor om kriminalpolitik. Frågorna vi ställde handlade om förebyggande av brott, skapa vårdkedjor, alternativa påföljder till fängelse, samt frågor om att utveckla en välfungerande rättspsykiatri. Utifrån de svar vi fick på enkäterna samt det kriminalpolitiska läget vi befinner oss i – vill vi nu få utvecklade svar från politikerna. Hur ser de på framtiden och hur ställer sig det mot forskningen?

Paneldeltagare
Ardalan Shekarabi, Rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna
Mikael Damsgaard, Riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i Justitieutskottet
Henrik Tham, Professor emeritus i Kriminologi
Peter Söderlund, Ordförande för brottsförebyggande föreningen X-CONS
Sten Lundin, medlem i RSMH

Anna Morinchefredaktör för Revansch kommer att moderera samtalet.

Datum och tid: 26 oktober 2023, kl. 15.00 – 16.00
Plats: Magnus Ladulåsgatan 1, Stockholm i The Park Södras lokaler.
OSA: Anmäl dig senast 23 oktober genom formuläret här nedan eller genom att skicka ett mail till seminarium@skyddsvarnet.se (seminariet är helt kostnadsfritt).

För dig som inte har möjlighet att medverka den 26 oktober kommer seminariet spelas i och publiceras på  Skyddsvärnet – anno 1910 – YouTube

Du kommer kunna läsa mer om de politiska partiernas svar i en artikel i RSMH:s medlemstidning Revansch: www.tidningenrevansch.se och Svensk Fångvårdssällskapets Tidskrift för kriminalvård: www.tfkriminalvard.se. Artiklarna publiceras i oktober.