Tillbaka

Hur ser framtiden ut för arbetsintegrerande sociala företag?

Den 1 februari 2016 förändrades möjligheterna för människor i sysselsättningsfasen. Uppdelning i faser togs bort och andra individanpassade möjligheter och insatser infördes för att ge bättre stöd till de som varit arbetslösa en lång tid.
(www.arbetsformedlingen.se)

Hur ser framtiden ut i praktiken för de cirka 40 000 människor som befinner sig i sysselsättningsfasen? Kommer människor till de åtgärder som utlovas? Om inte, hur kan vi inkludera dem? Ger arbetsträning framgångsrika resultat? Välkommen till ett seminarium som diskuterar förändringar inom jobb- och utvecklingsgarantin och framtiden för arbetsintegrerade sociala företag.

Program

13.00-13.10 Skyddsvärnet välkomnar

13.10-13.30 Vad innebar Fas 3 och hur ser vi på framtiden?
Representanter från Skyddsvärnets Sociala företag diskuterar hur de förhållit sig till begreppet Fas 3 som nu försvinner. De ger exempel på hur de som arbetsintegrerat socialt företag fokuserat på att få människor ut i arbete, de goda resultaten och vad som krävs för att människor ska kunna gå vidare till en anställning.

13.30-14.15 Ger arbetsträning verkligen bra resultat?
Annica Falk, Biträdande förbundschef och verksamhetsutvecklare socialt företagande från Samordningsförbundet, Östra Södertörn samtalar med verksamhetsledare från Sociala företag och ger exempel på resultat som arbetsträning kan ge. En föreläsning om nya möjligheter och om kommande satsningar som ska främja växandet av socialt förtagande.

14.15-14.35 Paus – Skyddsvärnets arbetsintegrerade sociala företag bjuder på fika

14.35-15.30 Förändringar inom jobb- och utvecklingsgarantin
Fredrik Klingestad, kvalificerad handläggare på Arbetsförmedlingen föreläser om förändringarna som görs inom jobb- och utvecklingsgarantin, om reglerna runt programmet och om vad regeringen har tänkt sig. Vad innebär förändringarna för Arbetsförmedlingen? Ta möjligheten och ställ dina frågor!

När: 12 april 13.00 – ca 15.30
Var: ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se
Bekräftelse: skickas ut via mejl

 

Anmälan till seminarium

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en anmälan till detta seminarium.

  • Vi behöver ditt godkännande för att kunna ta emot din anmälan och hantera dina uppgifter. Genom att godkänna prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.