Tillbaka

Frukost: #utanskyddsnät bygger skyddsnät

Efter #metoo har många olika grupper av kvinnor gått ut för att berätta om hur det har sett ut i de grupper där de finns och verkar. Det är ett viktigt steg för att samhället ska få upp ögonen för bredden, djupet och allvaret av de sexuella trakasserier som nästan alla kvinnor upplevt och upplever. För flickor, kvinnor och icke-binära som av olika anledningar lever med drogberoende, kriminalitet och/eller prostitution är detta en alldeles för vanlig del av vardagen.

I december 2017 bildades ett nätverk som under 2018 blev föreningen #utanskyddsnät. Det var en grupp personer som tyckte att det var viktigt att skapa ett nätverk där deras röster hörs och där verkligheten blir synlig. Föreningen driver opinionsbildande arbete, har kamratstödjande verksamheter och samarbetar med andra upprop inom #metoo. De är opolitiska och driver inga sakfrågor utöver utsatta kvinnor och icke-binäras villkor.

På Skyddsvärnets frukostseminarium den 21 januari föreläser Erica Lejonroos och Lotten Sunna om arbetet. Varmt välkommen att anmäla dig kostnadsfritt.

När: 21 januari 2020. Kl. 08:00-10:00. Frukost serveras från 08:00. Seminarium mellan 08:30-10.00.
Var: Skyddsvärnets Kansli. Adress: Drakenbergsgatan 22, 117 28 Stockholm. Hitta hit
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan.