Tillbaka

Frukost: Människohandel och utsatta barns livsvillkor

I Sverige finns det ett flertal barn som är utsatta för människohandel eller exploatering, och det finns även barn som riskerar att bli utsatta. Den 25/4 håller Skyddsvärnet ett seminarium om dessa barn som lever mitt bland oss. Hur ser deras livsvillkor ut och vilka rättigheter har de? Välkommen med din anmälan.

Människohandel är ett allvarligt brott och kallas ofta ”vår tids slavhandel”. Brottet innebär att någon rekryterat eller inhyst ett barn med syfte att exploatera det, exempelvis sexuellt, för tvångsäktenskap eller för arbete. Det finns utsatta barngrupper i vårt samhälle, vars livssituationer är värda att uppmärksammas, och dessutom många riskgrupper.

Den 25/4 anordnar Skyddsvärnet ett frukostseminarium på temat människohandel, med syftet att öka kunskapen och få en inblick i barnen och ungdomarnas livsvillkor. Varmt välkommen med din anmälan.

Föreläsare:
Maria von Bredow, senior utredare inom prostitution och människohandel, Jämställdshetsmyndigheten

När: 25 april klockan 08:00-10:00. Frukost serveras från 08:00, seminariet börjar ca 08:30.
Var: Björka stödboende i Bromma (adress skickas ut vid anmälan).
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan.

Genom att anmäla dig till seminariet prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.