Tillbaka

Frukost: Ätstörningar – Bemötande & förebyggande

Ätstörningar är idag ett aktuellt socialt problem. Unga personer är särskilt drabbade av olika typer av ätstörningar och psykisk ohälsa. Under Skyddsvärnets frukostseminarium den 27 oktober förmedlas kunskap om ätstörningar, bemötande vid misstanke om ätstörningar och om förebyggande arbete.

Under detta frukostseminarium gästföreläser Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar. De håller i föreläsningen Uppdrag: Frisk som leds av personer med bred erfarenhet inom ätstörningsområdet, ofta med egen erfarenhet av att vara drabbad eller anhörig.

Målet med föreläsningen är att ge och öka:

  • Kunskap om ätstörningsdiagnoser
  • Kunskap om ätstörningars uppkomst och orsak
  • Redskap för att upptäcka ätstörningar
  • Kunskap om bemötande vid misstanke om ätstörningar
  • Kunskap om förebyggande arbete

Föreläsare: Fredrika Sandell, Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar.

Obs! Detta seminarium var planerat att arrangeras under våren 2020 men blev uppskjutet p.g.a. pandemin. Det nya datumet för seminariet är den 27 oktober. Vi kommer att följa de restriktioner som finns ang. antal besökare, därav finns det väldigt få antal fysiska platser. Seminariet kommer även att livesändas. Uppge i anmälan om du vill delta på plats eller via online-länk.

När: 27 oktober 2020. Kl. 08:00-10:00. Frukost serveras från 08:00. Seminarium mellan 08:30-10.00.
Var: Skyddsvärnets Kansli. Adress: Drakenbergsgatan 22, 117 28 Stockholm. Hitta hit
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret nedan. Uppge om du ha en fysisk plats eller om du vill delta online. Vi återkommer med bekräftelse.Foto: Måns Berg

Anmälan till seminarium

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en anmälan till detta seminarium.

  • Vi behöver ditt godkännande för att kunna ta emot din anmälan och hantera dina uppgifter. Genom att godkänna prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.