Tillbaka

Bemötandet av ensamkommande ungdomar

Hur upplever ensamkommande barn och ungdomar bemötandet de får från myndigheter och andra aktörer i Sverige under den första perioden som nyanlända? Det syftar den populära boken Möt mig där jag är, som Skyddsvärnet släppte tidigare i somras, till att svara på. Skyddsvärnet bjuder nu in till ett frukostseminarium den 25 oktober med bokens författare, Isabella Canow. Välkommen att lyssna på Isabellas historia om hur boken kom till och hör henne berätta om dess viktiga innehåll och värdefulla berättelser. Vi bjuder på härlig frukost och självklart får du med dig ett gratis exemplar av Möt mig där jag är – En bok om bemötandet av ensamkommande ungdomar.

Varmt välkommen att delta på detta frukostseminarium helt kostnadsfritt. Ta med en vän eller kollega, lyssna, ställ frågor, diskutera, ät en god frukostmacka och få med ett gratis exemplar av boken Möt mig där jag är.

”Jag visste inte vad god man eller socialsekreterare är. Ingen har förklarat det för mig. Jag har haft fyra olika socialsekreterare. Jag visste inte att de skulle bytas så många gånger. Varje ny som kommer måste jag berätta och förklara att för igen. Min första flyttade. Den andra slutade jobba. Den tredje blev sjuk och nu har jag en ny som är snäll. Alla var inte snälla mot mig.” – Ensamkommande Ungdom (Ur Möt mig där jag är)

Frukostseminarium 25 oktober
Föreläsare: Isabella Canow
Tid: kl.09.00-10.00
Plats: Skyddsvärnets Sociala Företag, Stadshagsvägen, 6 (T-bana Fridhemsplan)
Skyddsvärnets Sociala företag bjuder på frukost
Kostnad: Gratis
Boka plats: Skicka ett mejl till seminarium@skyddsvarnet.se med ditt namn och ”Boka frukostseminarium 25 oktober” (Bekräftelse skickas ut)

Möt mig där jag är