Tillbaka

Båt 370 – Om människorna som riskerar livet på Medelhavet

Hur är det att vara flykting i en sjunkande båt mellan Turkiet och Grekland? Välkommen på ett seminarium som förmedlar berättelser från själva epicentrum av flyktingsituationen kring Medelhavet.

Föredragshållarna Annah och Mattias utlovar berättelser och vittnesmål som aldrig hörts förut och ger en bild av hur det egentligen är att vara flykting i en sjunkande båt mellan Turkiet och Grekland. De beskriver även den långa vägen flyktingarna tar till europeisk asyl, samt det politiska spelet kring människoliven som går till spillo. Varför flyr dom hit? Hur går det till? Kommer det komma fler? Hur hänger situationen för människorna i lägren i Turkiet och Grekland ihop med det som händer i Sverige och resten av världen?

Seminariet innehåller starka berättelser. Om du verkligen vill förstå flyktingsituationens alla delar bör du våga lyssna på detta.


Annah Björk och Mattias Beijmo reste till Lesbos för att på plats studera och hjälpa till med flyktingmottagandet. De arbetade sedan med att starta upp båtmottagandet på den södra delen av Lesbos, och senare arbetade de vidare i den mycket utsatta situationen bland smugglare, mutad polis och kustbevakning på stränderna i Turkiet. Mattias och Annah har skrivit boken ”Båt 370” som kommer på Norstedts förlag den 17 mars. De står även bakom bärande delar av utställningen ”I’m Alive” som finns att se på Tekniska Museet i Stockholm.

När: 23 maj kl.13.00- ca 15.00
Var: ABF-huset, Katasalen, Sveavägen 41, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se (bekräftelse skickas ut)