Skyddsvärnet secondhand öppnar den 1 mars 2024 en ny butik på Hornsgatan 121!

Skyddsvärnet – anno 1910 har glädjen att meddela öppningen av en ny second hand-butik på Hornsgatan 121 i Stockholm.

”Med Södermalm som ett epicentrum för att bevara och återvinna det fina så är det ett naturligt steg för oss att erbjuda vår kunskap här” – Thomas Fröberg enhetschef Skyddsvärnets sociala företag.

Den nya butiken på Hornsgatan representerar en spännande expansion för Skyddsvärnet Secondhand, som sedan 2016 har erbjudit prisvärd och hållbar shopping genom olika butiker och framför allt fungerat som en plattform för arbetsintegration. Genom arbetsintegrerade insatser har Skyddsvärnet Secondhand gett många individer möjligheten att utvecklas och öka sina möjligheter till ett arbete.

”Genom secondhand butiker kommer vi närmare en cirkulär ekonomi genom att både människor och saker kan få fler chanser. Vår hållbarhet, miljömässig, socialt och ekonomiskt ökar då vi även internt använder möbler och husgeråd från secondhand till att inreda lägenheter och rum för våra boende” – Nilla Helgesson, vd Skyddsvärnet – anno 1910.

Skyddsvärnet secondhand öppnar den 1 mars 2024 en ny butik på Hornsgatan 121!

Butiken på Hornsgatan kommer inte bara erbjuda ett brett sortiment av varor för hållbar shopping utan också ge möjlighet till arbetsintegration genom platser för arbetsträning. I anslutning till butiken kommer det även finnas en gåvomottagning som välkomnar alla typer av föremål, från möbler och kläder till husgeråd.

”Vi ser fram emot att välkomna både nya och befintliga kunder till vår nya butik på Hornsgatan 121” – Thomas Fröberg enhetschef Skyddsvärnets sociala företag.

Skyddsvärnet Secondhand har sedan tidigare en butik på Skogängsvägen 59 i Spånga. För uppdateringar och öppettider, följ Skyddsvärnet Secondhand på Instagram.