Vem kan komma till oss?

Vi arbetar tillsammans med personer som har olika bakgrund och behov. Alla har gemensamt att de har behov av självständigt boende med socialt stöd via kvalificerad kontaktperson. Vi arbetar främst med personer med erfarenhet av missbruk och/eller kriminalitet, och personer utsatta för hot/våld, samt med ensamkommande ungdomar.

Insatsen hos oss måste alltid beviljas via socialtjänsten i din hemkommun eller via Kriminalvården. Är du intresserad av insats hos oss behöver du därför prata med din handläggare. Om ni tillsammans kommer fram till att insatsen hos oss är aktuell för dig så är ni välkomna till oss på ett infobesök, då vi berättar mer om vår verksamhet och pratar om dina behov och mål. Efter infobesöket funderar vi var och en på sitt håll ett par dagar innan vi hörs och bestämmer hur vi ska gå vidare.

Du som flyttar till Träningslägenhet ska ha

  • Grundläggande förmåga att klara självständigt boende i eget hushåll. Vi erbjuder inte traditionellt boendestöd, så du behöver klara att själv sköta till exempel mat, städ, tvätt, disk, eventuell medicinering och vardagssysslor.
  • Stabil nykterhet/drogfrihet och frihet från kriminalitet.

 

  • Fungerande sysselsättning motsvarande minst halvtid (50%), till exempel studier, arbete eller praktik. Vi erbjuder arbetsträning inom Skyddsvärnets sociala företag.
  • Möjlighet att klara ekonomiskt uppehälle och hyreskostnad, med egen inkomst och/eller med försörjningsstöd.

Barn & husdjur

Vi erbjuder tyvärr inte träningslägenhet för dig som har barn stadigvarande boende hos dig (heltid), men det är fullt möjligt att ha deltidsumgänge med barn i träningslägenheten efter överenskommelse med oss. I dessa fall vill vi ha kontakt med annan vuxen som ansvarar för barnet (till exempel annan vårdnadshavare) och eventuell socialtjänst för barnets trygghet.

Vi gillar djur men har tyvärr inte möjlighet att ta emot husdjur i träningslägenheterna.

 

Har du några frågor eller funderingar kring Träningslägenheter?

Kontakta oss