Tillbaka

Dervis Aksay: Se mig! – Min väg in i och ut ur det kriminella livet (Frukost)

Välkommen på ett frukostseminarium som handlar om hur det kan vara att vara ny i Sverige, om ensamheten, hedersvåld och tvångsgifte. Lyssna på Dervis Aksay´s historia om hur lätt det kan vara att hamna i ett kriminelt liv och hur man kan ta sig ur det.

Dervis ”Dennis” Aksay växte upp i Turkiet, där han tidigt tvingades ta vuxenansvar då hans far, precis som många andra arbetade på distans i Tyskland. Att växa upp utan manliga förebilder påverkade Dervis, som beskriver det som att han växte upp i ett patriarkaliskt samhälle med brist på patriarker.

Vid 18 års ålder träffade Dervis en turkisk tjej som bodde i Sverige. De förlovade sig och snart flyttade Dervis till Sverige. Integrationen var obefintlig. Han fick ingen introduktion med information om hur samhället fungerar och ingen kunskap om rättigheter och skyldigheter. I Sverige kände Dervis sig mycket ensam och utsattes bland annat för hedersvåld och tvångsgifte. Han hamnade snart i ett kriminellt liv.

Under frukostseminariet beskriver Dervis hur han hamnade i det kriminella livet och hur han tog sig ur det. Han berättar även om hur han grundade X-CONS Haninge, som senare har utvecklats till Vision Center Sweden som arbetar förebyggande med ungdomar.

Dervis Aksay har skrivit boken Se Mig! – Min Väg In I Och Ut Ur Det Kriminella som fortfarande är aktuell i dagens Sverige med gängkriminalitet, hedersvåld, utanförskap och på många håll bristande integration.

När: 30 augusti kl. 08.30-10.00. Frukost serveras från 08.30. Föreläsningen börjar kl. 09.00.
Var: Skyddsvärnets arbetsintegrerande sociala företag.
Stadshagsvägen 6, Kungsholmen. Hitta hit
Kostnad: Gratis
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller fyll i formuläret här nedan.

Dervis ”Dennis” Aksay, föreläser på Skyddsvärnets seminarium.

Anmälan till seminarium

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en anmälan till detta seminarium.

  • Vi behöver ditt godkännande för att kunna ta emot din anmälan och hantera dina uppgifter. Genom att godkänna prenumererar du även på vårt nyhetsblad som kommer en gång i månaden. Du kan enkelt avregistrera dig via en länk i mejlet.