Vill du jobba inom kök, hotell eller restaurang?

Skyddsvärnets validerade yrkesinriktade köks- och restaurangutbildning gör dig redo för jobb i en bransch som behöver medarbetare med rätt kompetens och inställning.

Om utbildningen
Målet med utbildningen är att förbereda dig så att du lättare ska kunna få arbete inom kök, hotell, restaurang eller konferens. Yrken som utbildningen kan leda dig vidare mot är exempelvis:

  • Hotellreceptionist
  • Frukostvärd
  • Hotellstädare
  • Konferensvärd
  • Köksbiträde
  • Serveringspersonal

Vi strävar efter att hitta praktikplatser men anställning kan ej garanteras.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen varvar teori med praktisk träning och du studerar följande områden:

Allmän branschkunskap, arbetsmiljö, hälsa, livsmedelshygien, krishantering, service och värdskap, ekonomi, varm- & kallkök, storkök, terminologi & fackbegrepp, matlagning & bakning, livsmedels- & näringskunskap, allergener & intoleranser, presentationsteknik och matsvinn.

För att gå utbildningen behöver du:
Förstå svenska, kunna passa tider och vara delaktig och intresserad. Ett stort plus är om du är social, serviceinriktad, stresstålig och tycker att det är kul att träffa människor.

Utbildningsupplägg
Utbildningen pågår under 16 veckor och hålls på heltid måndag-fredag 09.00-16.00. Vi håller till i Skyddsvärnets välutrustade och luftiga lokaler på Gotthems Café & Second hand på Bryggargatan 17 i Nynäshamn. Preliminärt startdatum är den 3 september.

Vid frågor om utbildningen och kurstart är du varmt välkommen att kontakta vår kursledare/samordnare Gittelina Pazur: Gittelina Pazur, 076-506 91 05, gittelina.pazur@skyddsvarnet.se

Är du intresserad av att gå utbildningen?
Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen.

Du kan även kontakta Resursrådets verksamhetsledare:
Maria Kinhamer (Nynäshamn)
010-116 36 26, maria.kinhamer@forsakringskassan.se

Liselotte Bertel (Haninge, Tyresö)
010-116 46 86, liselotte.bertel@forsakringskassan.se