”Vi har jobbat på Skyddsvärnet i tio år”

I år fyller Skyddsvärnet 110 år. Katrin och Carlos, kontaktpersoner på Träningslägenheter, har arbetat på Skyddsvärnet i tio år. Här berättar de varför de trivs i en ideell organisation och varför de väljer att fortsätta arbetet.

”Vi båda började jobba när Träningslägenheter startade upp år 2010. Jag, Katrin, arbetade på Skyddsvärnets boendestöd för ungdomar i Nybohov och Carlos jobbade som kontaktperson med egen firma för olika kommuner runtom i landet.”

”Vi båda trivs med att arbeta i vårt team på enheten. Vi trivs också i en ideell organisation, där vårt arbete är flexibelt, varierande och utmanande. Alla våra chefer har haft gemensamt att de har gett oss frihet att utföra vårt arbete och litat på vår kompetens.”

”Vi har både fina och tuffa minnen från dessa tio år. Det har inte alltid slutat som vi har hoppats för personer som har bott i träningslägenheter. Vi har till exempel besökt begravningar tillsammans för klienter som gått bort. Men vi har också fått se många klienter gå vidare till en framtid utan missbruk och kriminalitet. De har gått vidare till egen bostad, tagit körkort, fått tillbaka sina barn, fått ett arbete eller gått vidare till studier. Att vara delaktig i och stötta någon till ett självständigt liv är varför vi fortsätter arbeta med det vi gör.”