Vår nya enhetschef – Jimmy Örnquist

Vi välkomnar vår nya enhetschef för Skyddsvärnets Arbetsintegrerande Sociala företag och Utbildning, Jimmy Örnquist.

”Det känns jättespännande att få möjligheten att kliva in i rollen som Skyddsvärnets nya enhetschef för Arbetsintegrerande Sociala företag och Utbildning. Det är i nuläget mycket att ta in men jag är övertygad om att jag kommer kunna bidra med mycket engagemang, stöd och energi. Förhoppningsvis kan jag vara en positiv drivkraft och ta denna värdefulla verksamhet framåt.

Tillsammans med resten av Skyddsvärnet får jag nu möjligheten att arbeta med saker som är viktiga för samhället. Att befinna sig i en verksamhet som öppnar upp möjligheter för människor som befinner sig i utsatta lägen känns värdefullt. Nu vill jag se, förstå och sedan bidra med mina egna kunskaper. Från mina tidigare erfarenheter inom näringsliv och chefsutveckling tar jag med mig mitt stora nätverk samt förmågan och fokus på att hänga med i utvecklingen.

Social hållbarhet kan tyckas svårt att definiera, men handlar övergripande om att alla ska ges lika möjlighet till en livsmiljö där de kan utvecklas, tillgodogöra sin kunskap och ha förutsättningar för en god hälsa. Här har jag sett att sociala företag får en allt viktigare roll i samhället. Jag ser fram emot att tillsammans med kompetent personal både inom organisationen, och med externa samarbetspartens inom både offentliga sektorn och näringslivet, på bästa sätt stötta och få ut så många människor som möjligt i arbetslivet.”

Jimmy har under det senaste decenniet axlat ledande roller inom försäljning, marknadsföring och projektledning både som anställd och egenföretagare. Han har erfarenhet av ledningsgruppsarbete, bland annat från den studentorganisation de startade med fokus på kulturella utbyten mellan internationella universitetsstudenter i Australien. De senaste sex åren har han arbetat med försäljning och marknad inom Chefsnätverket Close som utvecklar chefer i näringslivet.