Välkomna tillbaka Christine och Lovisa!

Vi är så glada över att välkomna våra två kollegor Christine Dahl Elfver och Lovisa Älenmark tillbaka Skyddsvärnets familjevård. Här berättar de om sina nya roller och det viktiga arbete som familjevården gör.

Christine Dahl Elfver har tidigare jobbat som familjehemskonsulent hos Skyddsvärnet och har nyligen kommit tillbaka efter ett års föräldraledighet, nu i rollen som enhetschef. Christine går nu in på sitt åttonde år inom Skyddsvärnet.

– Jag värnar väldigt mycket om Skyddsvärnet, särskilt familjevården, och därför känns det extra spännande att nu få arbeta som enhetschef. Under mina år inom familjevården har jag sett vilka skillnader ett familjehem kan göra för en individ som på något sätt har hamnat i en socialt utsatt situation. Att få komma till en helt ”vanlig” familj och få uppleva trygghet, omsorg, fasta rutiner, struktur och kärlek är för många just det de behöver i en svår tid i livet. Vi på familjevården samarbetar med många fantastiska och engagerade familjehem som varje dag gör skillnad. Jag ser mycket fram emot att arbeta vidare här!

Lovisa Älenmark har tidigare både gjort praktik och sommarjobbat hos Skyddsvärnet. I vår blev hon färdigutbildad socionom och har nu börjat arbeta som familjehemskonsulent.

– Jag tycker att det känns bra att vara tillbaka på Skyddsvärnet, och det är roligt att få jobba tillsammans med Christine, Lana och våra proffsiga familjehem igen. Familjevården har en bred målgrupp, från 7 år upp till 65 år och med olika typer av problematik. Det gör arbetet givande och lärorikt på många sätt och jag känner att jag utvecklas hela tiden. Familjevården är ett viktigt arbete för att ge klienter i utsatta situationer en chans att utvecklas i en trygg hemmiljö och få möjlighet till stöd i vardagen. Det är också ett utmanande arbete på många sätt, det är bland annat viktigt att familjehemskonsulenten gör en bra matchning med klient och familjehem och ger rätt handledning genom de problematiska situationer som ibland uppstår.

Vill du veta mer om familjevården, placeringar eller är du kanske intresserad av att bli familjehem hos Skyddsvärnet? Läs mer här.

Fr. v: Christine Dahl Elfver & Lovisa Älenmark