Två nya frukostseminarier!

Nu släpper vi två nya frukostseminarier: ett om dödskjutningar av unga och ett om spelberoende. Du kan redan nu boka in dig för att säkra en plats. Tipsa gärna vänner, kollegor och bekanta.

Behandling av spelberoende (21 februari)
Spelberoende, eller hasardspelsyndrom som det kallas i psykiatriska sammanhang, är ett beroende som är så starkt att det ofta liknas med alkohol- och narkotikamissbruk. Men vilken behandling går det att få? På Skyddsvärnets frukostseminarium den 21/2 kommer Liria Ortiz, leg. psykolog, psykoterapeut, handledare och specialist i klinisk psykologi, och pratar om spelberoende. Liria har bland annat skrivit manualen ”Till spelfriheten” som handlar om kognitiv beteendeterapi vid spelberoende.
Läs mer och boka plats här.

Dödsskjutningar av unga – en mammas berättelse (21 mars)
Under år 2018 inträffade ungefär 300 skjutningar i Sverige, varav många hade en dödlig utgång. Skjutningarna skedde främst i utsatta områden och ofta var både gärningsman och offer minderåriga. På Skyddsvärnets frukostseminarium den 21/3 kommer Carolina Sinisalo, mamma till två söner som blivit offer för skjutningar. Hon kommer att berätta om sina upplevelser samt våldet och konsekvenser av det.
Läs mer och boka plats här.