Skyddsvärnet vill sprida kunskap genom ny podcast

Skyddsvärnet lanserar idag den nya podcasten Idéburen välfärd. Podden syftar till att sprida kunskap om aktuella samhällsfrågor samt visa på kraften som finns inom idéburen sektor.

Skyddsvärnet är en av alla de föreningar och organisationer i Sverige som tillhör den idéburna sektorn, som trots dess livsviktiga funktion för utsatta grupper i samhället, utgör en väldigt liten del av välfärden.

Skyddsvärnets nya podcast syftar till att lyfta samhällsutmaningar samt sprida kunskap om arbetet som görs inom idéburen sektor. I podcasten deltar personer från olika idéburna organisationer men också nyckelpersoner som tjänstemän och politiker från offentlig sektor. I vissa avsnitt deltar även privatpersoner som delar med sig av sina berättelser och erfarenheter inom olika frågor.

Det är Rebecca Hagman, kommunikationsansvarig på Skyddsvärnet, som leder podcasten.

– Att få möta dessa människor inom olika professioner och med olika bakgrunder är oerhört lärorikt och spännande. Vi lyfter ämnen som exempelvis gängkriminalitet, barns rättigheter, innovation och välfärd, arbetsmarknad, anhörigperspektiv och engagemang, där gästerna kan dela med sig av stor kunskap. I avsnitten fokuserar vi främst på själva ämnet men tar med frågeställningar kring hur idéburen sektor kan bidra till utmaningen samt hur vi kan bli bättre på att samverka med offentlig och privat sektor, säger Rebecca Hagman.

Podden Idéburen välfärd kommer ut med ett nytt avsnitt varje måndag och går att lyssna på via plattformar som Spotify, Apple Podcaster, Google podcasts eller direkt på skyddsvarnet.se.

Idag den 2 november släpps avsnittet Gängkriminalitet med kriminalkommissarie Fredrik Gårdare. Som lanseringsbonus finns även ett extra avsnitt tillgängligt om Skyddsvärnets verksamhet Blixtjobb, som skapar arbetstillfällen åt personer som lever i utsatthet.

Skyddsvärnet startar ny podcast där gäster delar med sig av sin kunskap inom olika områden. På bild: Marita Fernström, biträdande direktor/vice VD, Rebecca Hagman, kommunikationsansvarig och Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie. Foto: Skyddsvärnet