Skyddsvärnet startar anhöriggrupp

Den 4/10 startar Skyddsvärnet upp en anhöriggrupp. Gruppen vänder sig till anhöriga inom Skyddsvärnets alla verksamheter som lever, har levt eller vuxit upp i en relation eller familj med missbruk, beroende eller kriminalitet.

Syftet med anhöriggruppen är att anhöriga ska få möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter samt träffa andra i samma situation. Det kommer även vara fokus på att förmedla kunskap om beroendesjukdomen, vilket kan ge möjligheter att få en ny förståelse för sin situation som anhörig/medberoende.

I gruppen kommer vi att samtala om ämnen relaterade till beroendesjukdomen, som exempelvis sorg, skuld, känslor och kommunikation. Alla deltar i gruppen för sin egen skull och allt som pratas om i gruppen stannar där.

Ledare för gruppen är Kristina Antonio, som är enhetschef på Skyddsvärnets Björka stödboende och utbildad gruppledare via Ersta Vändpunkten.

Mötena kommer att hållas i Skyddsvärnets lokaler på Björka Stödboende i Bromma varannan vecka med start den 4/10 kl. 14.00-15.30.

Har du frågor eller vill anmäla dig? Kontakta:

Kristina Antonio
kristina.antonio@skyddsvarnet.se
070-092 14 63

Skyddsvärnets anhöriggrupp startar den 4/10