Skyddsvärnet övertar verksamheten Blixtjobb från Stockholms Stadsmission

Från och med 1 april 2019 går verksamheten Blixtjobb över i Skyddsvärnets regi. Blixtjobb, som fram tills nu drivits av Stockholms Stadsmission, ger arbetstillfällen åt människor som lever i utsatthet och missbruksproblematik.

Blixtjobb startades 2014 i projektform och har sedan dess drivits av Stockholms Stadsmission. Blixtjobb är ett socialt företag som säljer tjänster som städning, flytthjälp, trädgårdsarbete och enklare renoveringar. Modellen bygger på att personer i hemlöshet och/eller aktivt missbruk matchas med arbete och får betalning i nära anslutning till det utförda jobbet.

I december 2018 blev det klart att Blixtjobb inte längre skulle vara en av Stockholms Stadsmissions kärnverksamheter, och man började söka efter en aktör som kunde överta verksamheten. Det är nu klart att det blir Skyddsvärnet som från den 1 april kommer att driva Blixtjobb i fortsättningen.

– Vi är mycket nöjda över att Skyddsvärnet fortsätter driva verksamheten Blixtjobb. Den är unik i sitt slag i att erbjuda möjligheter till betalt arbete för människor som står utanför många av samhällets stödinsatser. Det känns tryggt och bra att Skyddsvärnet tar över och vi hoppas att många kunder väljer att fortsätta anlita Blixtjobb precis som vi kommer att göra inom Stockholms Stadsmission, säger Johan Rindevall, tf områdeschef, Stockholms Stadsmission.

Verksamhetsledaren Linda Hallin som varit med sedan uppstarten kommer att fortsätta driva Blixtjobb i Skyddsvärnets regi. Även Gittelina Pazur, som fram tills nu jobbat som handledare på Skyddsvärnets sociala företag Gotthems café & secondhand, övergår till Blixtjobbs verksamhet. Marita Fernström från Skyddsvärnet blir enhetschef.

– Vi är otroligt glada över förtroendet att få driva Blixtjobb vidare. Kunderna kan köpa samma tjänster som tidigare och vi hoppas på att både nuvarande och nya kunder hittar till Blixtjobb. Vi vill även arbeta för att inkludera de personer som behöver ytterligare stöd innan de kan bli Blixtjobbare, Säger Nilla Helgesson, VD för Skyddsvärnet.

Verksamheten övergår till Skyddsvärnet den 1 april 2019.

Kontakt:
Marita Fernström, områdeschef Skyddsvärnet, 070-760 94 79
Johan Rindevall, tf. områdeschef Stockholms Stadsmission, 08-684 234 27

Här kan du läsa mer om Blixtjobb.

Här kan du besöka Stockholms Stadsmissions hemsida.

fr. v: Marita Fernström, Gittelina Pazur Linda Hallin & Nilla Helgesson