Skyddsvärnet anordnar stort seminarium om självmord

Varje år dör mellan 1000–1500 personer i Sverige av självmord. Speciellt är det bland unga som antalet ökar. Att prata om självmord och satsa på suicidprevention är därför mer aktuellt än någonsin. Den 26/3 håller Skyddsvärnet ett stort seminarium där vi bjuder in två organisationer som dagligen jobbar med ämnet. Välkommen med din anmälan!

Självmorden hos unga i Sverige fortsätter att öka stadigt. Sedan 1990-talet har antalet självmord bland 15–24-åringar ökat med en procent om året, och man vet inte riktigt vad det beror på. Men vad man vet att det är något som kan gå att förebygga, om man har rätt verktyg.

Men hur kan man arbeta med suicidprevention? Och hur fångar man upp och ger stöd till människor som lever i psykisk ohälsa? Hur är det att vara efterlevande? Dessa frågor är några exempel på vad som kommer att tas upp under seminariet den 26 mars.

Föreläsare:

Alfred Skogberg, Suicide Zero
Suicide Zero är en organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige genom att lyfta frågan, identifiera brister och dela kunskap.

Inger Händestam, SPES
Riksförbundet SPES finns för alla som mist en närstående genom suicid. De erbjuder stöd och hjälp till efterlevande samt arbetar för att öka kunskapen om suicid som ett samhälls- och folkhälsoproblem.

Missa inte detta!

Läs mer och anmäl dig här