Självhjälpsgruppen LifeRing firar 10-årsjubileum i Sverige

I år har självhjälpsgruppen LifeRing funnits 10 år i Sverige, vilket ska firas med ett jubileum. Jubileet hålls i Skyddsvärnets lokaler i samband med onsdagsmötet den 12/9. Martin Nicolaus, grundare av LifeRing, kommer på besök från USA för att medverka.

LifeRing är sekulära självhjälpsgrupper/möten som fokuserar på nykterhet och drogfrihet, helt utan att innefatta religiösa eller politiska inslag. Metoden går ut på att det genom positiv förstärkning går att bygga upp sin vilja att sluta missbruka. Man arbetar efter visionen att varje deltagare vet vad som fungerar bäst för en själv för att leva ett liv fritt från alkohol och droger.

LifeRing välkomnar alla, med eller utan tidigare behandlingsbakgrund, och stämmer väl överens med behandlingar som använder motiverande samtal (MI) och kognitiv beteendeterapi (KBT). Mötena är öppna för personer med egen erfarenhet eller erfarenhet av anhörigas eller vänners alkohol- och/eller drogproblematik.

Kvällen den 12 september bjuder Skyddsvärnet in alla som vill vara med och fira verksamheten till ett 10-årsjubileum. Programmet för kvällen innefattar en föreläsning av LifeRinggrundaren och författaren Martin Nicolaus som är på besök från Berkley, Kalifornien. Dessutom blir det info från LifeRing Sverige samt YAP i Botkyrka, en motiverande och stödjande verksamhet som jobbar med f.d. missbrukare. Det kommer även att bjudas på kaffe och smörgåstårta/tilltugg.

Datum och tid: onsdagen den 12/9 kl. 18:00-20:00 (lokalen är öppen från 17:30)
Plats: Skyddsvärnet kansli, Drakenbergsgatan 22, Stockholm
Anmälan: 
anmälan görs till Lars Bergström, ansvarig för LifeRing Sverige, på info@lifering.se eller 070-6896877. OBS! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller och bekräftelse på mottagen anmälan skickas ut.

Vill du läsa mer om LifeRing som verksamhet? Klicka här.