MÖT MIG DÄR JAG ÄR – EN BOK OM BEMÖTANDET AV ENSAMKOMMANDE UNGDOMAR

Skyddsvärnet har släppt en bok om bemötandet av ensamkommande ungdomar.

Genom Skyddsvärnets avslutade projekt – Prata med oss, inte om oss har det nu släppts en bok om bemötandet av ensamkommande ungdomar. Projektet startades med syftet att stärka gemenskapen och ta vara på ensamkommandes ungdomars erfarenheter, styrka och vilja att snabbt etablera sig i det svenska samhället. Ur projektet bildades bland annat SEF, Sveriges Ensamkommandes Förening. Projektet resulterade även i en bok om ensamkommandes situation i Sverige, som nu släppts. Boken är skriven av Isabella Canow, projektledare och projektet finansierades av Arvsfonden.

Boken som heter ”Möt mig där jag är” vänder sig till myndigheter, organisationer och aktörer som kommer i kontakt med ensamkommande flyktingbarn- och ungdomar. Underlaget bygger på 46 intervjuer mellan 2012–2015. Syftet är att få ett perspektiv om ungdomarnas erfarenheter och upplevelser av bemötandet i Sverige, för att effektivisera insatserna på ett sätt som målgruppen kan tillgodogöra sig.

Läs boken kostnadsfritt digitalt eller beställ tryckt för 89:-
Du kan kostnadsfritt ladda ner boken här. Vill du ha boken skickad till dig i tryckt version går det bra att beställa den kostnadsfritt genom att mejla ditt namn och dina uppgifter (postadress) till konferens@skyddsvarnet.se. Glöm inte att uppge att du vill beställa boken. (Tidigare har boken skiktas ut kostnadsfritt, pga finansiering från Arvsfonden. Nu är lagret slut men vi har gjort ett nytryck. Du kan beställa boken för 89:- som omfattar tryck- och fraktkostnad.)

Isabella Canow är författare och föreläsare med fil. mag i statsvetenskap och fil. kand i kriminologi. Hon har mångårig erfarenhet av djupintervjuer och har tidigare skrivit böckerna ”Under samma tak, men på olika plan” och ”Att hitta hem” – båda böckerna bygger på djupintervjuer och diskuterar det mångkulturella samhället.