Podd: Ung inlåst – Olle Eriksson

I det senaste avsnittet av Idéburen välfärd gästar Olle Eriksson, en av projektledarna i Ung inlåst, för att prata om projektets tre år. Han delar med sig av kunskap kring ungdomars situation på ungdomshem och tvångsvård.

Under de senaste tre åren har projekt Ung inlåst funnits för att hjälpa frihetsberövade ungdomar att få en större kunskap om vad en vistelse på SiS-ungdomshem innebär. Arbetet har gått ut på att förmedla vilka rättigheter ungdomar har, vilken typ av hjälp och stöd som finns samt vilka möjligheter som finns.

Olle Eriksson som är en av projektledarna berättar om arbetet och delar med sig av kunskap som han har samlat på sig under åren. Han pratar bland annat om vilka förändringar han vill se angående ungdomars situation kring tvångsvård samt delar med sig av historier som har berört honom extra mycket.

Projekt Ung inlåst startades 2018 och är ett treårigt Arvsfondsprojekt som drivs av Skyddsvärnet.

Skyddsvärnets podcast syftar till att sprida kunskap om aktuella samhällsfrågor samt visa på kraften som finns inom idéburen sektor. Podden Idéburen välfärd kommer ut med ett nytt avsnitt varje måndag och går att lyssna på via plattformar som Spotify, poddtoppen.se, Apple Podcaster, Google podcasts m.m.Rebecca Hagman, kommunikationsansvarig på Skyddsvärnet och Olle Eriksson, projektledare Ung inlåst. Foto: Skyddsvärnet.

Olle Eriksson, projektledare Ung inlåst. Foto: Skyddsvärnet.