Flyktingbarn utnyttjas i prostitution – Seminarium i höst

I ett reportage i SvD kan du läsa att ensamkommande flyktingbarn utnyttjas för sex. Stockholmspolisen uppger att prostitution i den utsatta gruppen, ofta barn som lämnat sin placering och gått under jorden, har blivit ett verkligt problem. De har ingenstans att ta vägen och inga pengar – och prostitution blir en sista utväg. Läs artikeln här.

Enligt Migrationsverket försvinner varje år cirka 300 ensamkommande barn som söker asyl i Sverige. Skyddsvärnet ingår i det nätverk som myndigheter och aktörer i Stockholms län har skapat för att bättre förebygga att det händer och att samverka effektivare när ett barn försvunnit, utsatts för eller begått brott. Läs mer här.

Skyddsvärnet anordnar seminarium: Sex mot ersättning 
Nu i höst, den 18 oktober anordnar Skyddsvärnet ett stort seminarium på ämnet Sex mot ersättning – där vi hoppas kunna belysa bland annat ensamkommandes situation. Seminariet hålls på ABF-huset i Stockholm med start kl.13.00. Ett fullständigt program finns ännu inte klart, dock kan vi redan nu utlova flera kompetensfulla föreläsare.

Är du intresserad av att delta på seminariet kan du visa ditt intresse redan nu genom att mejla
seminarium@skyddsvarnet.se