Ett viktigt seminarium för social hållbarhet

Under tisdagen den 13 september hölls Skyddsvärnets seminarium Från arbetssökande till anställd. Under dagen förmedlades en hel del bra tips och inspiration till hur arbetssökande kan tänka för att hitta nästa jobb.

Suzan Wernström, utbildare och Magnus Hansson, handledare på Skyddsvärnet berättade om validerad utbildning med jobbgaranti. Vill du jobba i kök/restaurang? Nu välkomnar Skyddsvärnet tillsammans med Gröna Lund, Arbetsmarknadsförvaltningen och Charity of Food till en informationsträff den 27 september på Gröna Lund. Möt arbetsgivare och lärare, prova på att laga mat. Kontakta din coach eller matchare om du är intresserad.

Jörgen Bergwall från Nordiskt Valideringsforum föreläste om hur det kan vara intressant för arbetsgivare att veta att även om en individ inte har gått den formella vägen, så finns både kompetens, potential, motivation och vilja.

Nina Sjöstrand från Jobbtorg Stockholm avslutade seminariet genom att förmedla konkreta jobbtips till arbetssökande. Några av tipsen var: Attityd – Vilken attityd söker du hos en arbetskamrat? Den attityden ska du ha när du söker jobb. Om du själv sökte anställda, vilken attityd skulle du vilja att de hade? Den attityden ska du ha. Vilja – Du måste vilja söka jobbet. Om viljan finns kommer attityden och motivationen av sig själv. Nina pratade även om toppen av isberget, det vill säga, de antal jobb som vi ser är tillgängliga är bara en liten andel av de faktiska lediga jobb som finns. Testa andra sätt att hitta jobben. Ett exempel på detta vara att googla på ”jobba hos oss”. Ta kontakt med arbetsgivare via telefon och fråga om de tar emot spontanansökningar.

Semi 13 sep 2016 (5)Semi 13 sep 2016 (6)Semi 13 sep 2016 (7)Semi 13 sep 2016 (9) Semi 13 sep 2016 (10)