Björka Bromma bjuder in f.d. klienter till julfirande

Skyddsvärnets stödboende Björka Bromma bjuder in tidigare klienter till julfirande på julafton. Personalen på boendet gör detta i hopp om att minska den ensamhet som många känner av extra mycket under högtider.

Björka har i över hundra år funnits för för personer som är i behov av stöd och hjälp. Björka Bromma är idag ett ett tryggt individuellt drogfritt boende för män och kvinnor från 18 år och uppåt med en psykosocial problematik och/eller med erfarenhet av missbruk och kriminalitet.

På julafton bjuder stödboendet in före detta klienter till julfirande. Det bjuds på jullunch och fika.

– Vi är medvetna om att risken för självmord är högre under julhelgen. Vi vill vara med och motverka det och minska känslan av ensamhet och utsatthet, säger Kristina Antonio som är enhetschef på boendet.

Vad gäller risken för covid-19 och smittspridning så kommer restriktionerna att följas.

– Vi har väldigt rymliga lokaler som gör det möjligt att hålla avstånd. Dessutom brukar oftast 90 procent av de befintliga klienterna vara borta på högtider, så vi blir inte så många personer i slutändan.

Har du tidigare varit klient på Björka och vill delta på julfriandet? Kanske känner du någon som du kan tipsa? Kontakta Björka Bromma på telefonnummer: 08-687 07 50.