Arbetssökande

Är du arbetssökande? Arbetsträning är till för dig som har varit utan arbete en längre tid och behöver stöd med att komma tillbaka till arbetslivet. Vi utgår från dina förmågor och behov. Vårt mål är att du ska utvecklas och öka dina möjligheter att få ett arbete.

När du arbetstränar får du utveckla dina kunskaper samt prova på nya arbetsuppgifter. Du får färska referenser och intyg samt chansen att bredda ditt kontaktnät. Vi hjälper dig att skräddarsy dina ansökningshandlingar efter tjänsten och branschen som du är intresserad av. Du kommer även att få regelbunden handledning av branschkunniga arbetsledare och motiverande handledare. Under din arbetsträning arbetar vi aktivt med att ge stöd i din jobbsökarprocess. Arbetsträning sker genom jobb- och utvecklingsgarantin eller via kommunen.

arbetssök

Second hand

Skyddsvärnet Secondhand hand kan du arbetsträna inom butik.

Olika arbetsområden

I second handbutiken får du möjlighet att arbeta med många olika områden. Exempelvis kan du ha uppgifter som bärare för transport/leverans, chaufför, kassabiträde, tvättstuga/klädvård, städning, sortering, sömnad, möbelhantering, utomhusarbete, snickeri, elavdelning, husgerådsavdelning, värdering av antikt, cykelverkstad, fotografering, administration, auktionsarbete. Vi har även en hantverkstad där vi tillverkar nytt av gamla saker som återbruk t.ex. porslin, keramik och trä. Vi jobbar även med upcycle, där vi fräschar upp och gör om hantverk.

Metod och stöd

På Skyddsvärnet Secondhand arbetar vi med olika typer av metoder och stöd under arbetsträningen. Vi har bland annat språkträning, arbetsförmågebedömning (GA-metoden – Grundläggande anställningsbarhet), MI-samtal, uppföljningssamtal/utvecklingssamtal, arbetskort/fritidskort (supported Employment).

Sagt av våra deltagare i arbetsträning:

Ni är så vänliga och jag har blivit mycket bättre från min sjukdom av eran glädje och att handledaren är så god och har ett gott hjärta”

” Innan jag kom till Skyddsvärnet så var jag inte social alls, utan Skyddsvärnet har hjälpt mig att klara av att umgås med olika människor”.

INFORMATIONSTRÄFFAR

Är du nyfiken och vill komma till oss? Ring Nilla Helgesson, VD/Direktor på
070-586 13 61 eller mejla nilla.helgesson@skyddsvarnet.se, så bokar vi in en tid.